В концертната зала Крокус сити хол в района на Красногорск край Москва в

...
В концертната зала Крокус сити хол в района на Красногорск край Москва в
Коментари Харесай

40 загинали и стотици ранени след стрелба, взрив и пожар в концертна зала в Русия

В концертната зала " Крокус сити хол " в региона на Красногорск край Москва  в петък вечерта е имало въоръжено нахлуване. Чути са гърмежи, избухнал е и пожар, който е обхванал постройката. 

По последни данни са починали минимум 40 души , оповестява се и за стотици ранени. Според източници обаче, броят на жертвите може да е доста по-голям. 

Над 30 регионални и 20 столични екипи на Бърза помощ са били изпратени.

Също по този начин поради пожара повече от 100 души са останали блокирани в постройката. 10 рейса са били изпратени за евакуация от мястото на нещастието, са съобщили от Министерството на превоза на Москва.

 Според РИА Новости трима души в камуфлажни облекла са разкрили огън. Стрелбата е почнала на партерния етаж.

ТАСС оповестява, че на място са службите СОБР и ОМОН, а също и пожарни. Около 1/3 от постройката е обхваната от пламъци, а пожарната работа е дала високо равнище на трудност. 

По информация на ТАСС стрелбата се е провела с автоматизирано оръжие. Има данни и за гърмеж, в резултат на който се е разразил и огромен пожар. На видеоклипове в обществените мрежи се вижда дирек от дим над постройката.

????????⚡️SOBR began storming the Crocus City Hall building

The number of victims of the shooting at Crocus City Hall has increased to 130, media reports.
— Megatron (@Megatron_ron)
Стрелбата е почнала преди началото на концерта на рок групата " Пикник ".

След това, съгласно кореспондента на РИА, който е на място, нападателите са хвърлили граната или бомба, която е провокирала пожар.

Органите на реда и избавителните служби работят на мястото, е декларирал представител на управлението пред " Интерфакс ", отказвайки други мнения.

Още преди да се оповестят публични данни за ранените и починалите държавната ТАСС заяви, че патриарх Кирил се моли за потърпевшите . Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи, че кметството ще окаже поддръжка на тях и фамилиите им.

В столицата Москва и целия окръг Подолск са анулирани всички всеобщи мероприятия във връзка със стрелбата, оповестиха управляващите.

Движението по 65-67 км на Московския околовръстен път в региона на бедствието е затруднено. Станция Мякинино работи обикновено.

Главното следствено ръководство на Руския образува наказателно дело за терористичен акт. Неизвестни лица в камуфлажни облекла са нахлули в " Крокус Сити Хол " и почнали да стрелят преди началото на концерт, са съобщили от Главната прокуратура на Руската федерация. 

Прокурорът на Московска област Сергей Забатурин от името на основния прокурор на Русия Игор Краснов координира дейностите на органите на реда. 

Белият дом изрази съболезнования за нападението. 

Посолството на Съединени американски щати в Русия предизвести по-рано този месец, че " екстремисти " имат проекти за офанзива в Москва.

То издаде предизвестието си няколко часа, откакто Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ), съобщи, че е осуетила нахлуване против синагога в Москва от клетка на групировката " Ислямска страна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР